Translate

5 Eylül 2014 Cuma

Babamin ozel ve yapilisi cok kolay olan Irmik Helvasi tarifi

Malzemeler:

  • 1 yemek kasisi dolusu tereyagi
  • 3 cay bardagi irmik
  • 4 cay bardagi seker
  • 5 cay bardagi kaynar su
  • 1 yemek kasigi dolmalik fistik

Yapilisi:

Olcumuze gore derin bir tencereye aliyoruz, ocakta tereyagimizi eritiyoruz.


Tereyagimiz eridikten sonra fistiklarimizi icine ekliyoruz ve kavuruyoruz.


Fistiklarimiz pembelestigInde tenceremize irmik i ekliyoruz.


Ve tereyagi, fistik ve irmikleri guzelce kavuruyoruz. Irmigin rengi degisinceye kadar hafif bir pembelesme goresiye kadar kavurma islemi devam edecek (en az 10-15 dk suruyor.) Asla karistirmayi birakmayin yoksa hemen dibi yanar .

Irmik imizin rengi pembelestiginde icine kaynar suyumuzu ekliyoruz. (suyu yavas yavas dokmeye ozen gosterelim)


Suyumuzu da ekledikten sonra bu sekilde yumusak bir kivam aliyor , 5 dk da bu sekilde ocakta yavas yavas karistirmaya devam edelim. 5 dk nin sonunda son malzememiz olan seker'i ekliyoruz.


Seker, karisimimizi biraz sulandiracak, korkmayin! 2 dk icinde tekrar kivamini alacaktir.Bu sekilde de 5 dk daha karistirdigimizda; 


Bu kivami almis olacak.

Sonra tenceremizin kapagini kapatip sofra bezimize sariyoruz bu sekilde 30 dk helvamizi dinlendiriyoruz. 

Sunumu size kalmis. Isterseniz uzerine hindistan cevizi ekip sunumunuzu yapabilirsiniz. 


Bu da benim sunumum. Gercekten harika bir tat oluyor. Lutfen deneyin ve bana yorumlarinizi bildirin. Bu olculerin tutmama, olmama  gibi bir durumu hic olmadi. Oyuzden herkese oneriyorum, ne malzemenizin bosa gitme riski , ne de emeginiz ve zamaniniz bosa gitmeyecek.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder