- 2 su bardagi haslanmis nohut
- 2 yemek kasigi tahin
- 2 dis sarimsak(ezilmis)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1\2 cay bardagi ilik su
- 1 cay kasigi kimyon
- 3 yemek kasigi limon suyu
- Istege gore uzeri icin maydonoz
- Istege gore uzerine sumak yada kirmizi pulbiber
Yapilisi;
Haslanmis nohotlarinizi genis bir kaba koyun ve uzerine ilik suyu ve zeytinyagini ekleyin ve bir catal, kasik yada herhangi bir ezici alet ile ezin macun kivamina gelmeli ve sonra icine diger malzemeleri ekleyin.
Sunumu icin yayvan bir kaba humusunuzu koyun uzerine biraz zeytinyagi gezdirin ve sumak ile susleyin. Istege gore ince kiyilmis maydanoz yada sumak yerine kirmizi pulbiber de cok yakisiyor.
Humusunuzu cam bir kapta buzdolabinda saklamanizi oneririm...
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder