Translate

4 Ekim 2014 Cumartesi

Hazir Baklava Yufkasindan Oklava Cekme Tarifi...

Selam Arkadaslar,

Bugun Kurban Bayrami oncelikle  herkesin Kurban Bayrami mubarek olsun..

Bayram icin   yapmis oldugum baklavadan cekme tatlimi sizlerle paylasmak istedim cunku cok pratik ve cok lezzetli...




Malzemeler:

  • 1 paket hazir baklavalik yufka
  • 300 mg tereyagi
  • 2 su bardagi ceviz ici ( agiza gelecek sekilde cekilmis )
Serbeti icin:



  • 2,5 su bardagi su
  • 2 su bardagi seker
  • 2 ince dilim limon


Yapilisi:

Oncelikle serbeti hazirlamaliyiz ki tatlimizi yaptigimizda sicak sicak firindan ciktiginda hemen serbetimizi dokebilelim.( Serbetimiz soguk olmali)

Serbet icin olan su ve sekeri bir kapta seker eriyinceye kadar kaynatalim ve ocagi kapattigimizda 2 ince dilim limonu icine atip serbeti sogumaya birakalim.

Bir kapta tereyagini eritelim. Hazir bir yufkayi onumuze aliyoruz ve uzerine tereyagi suruyoruz ve tekrar uzerine hazir bir yufkadan koyup tekrar tereyagini surup cekilmis cevizimizden uzerine serpiyoruz. Okalavamizi yufkalarin en alt tarafindan baslayarak sariyoruz ve iki yandan elimizle sikistirarak oklavamizi yufkalarin arasindan cekiyoruz ve kabimiza yerlestiriyoruz. Bu sekilde tum yufkalarimizi sekillendiriyoruz . Islemimiz bittiginde kalan tereyagini da uzerine dokuyoruz.

180 derecede  onceden isitilmis firinimiza tatlimizi suruyoruz. Uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.

Firindan cikarildiktan sonra 10 dk bekletip uzerine soguk serbetimizi ekliyoruz.

AFIYET OLSUN....

Evet cok pratik ve cok da lezzettli...:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder