Translate

6 Eylül 2014 Cumartesi

Samsung Galaxy Gear S Akilli Saat

Selam Arkadaslar;

 Sizlere bugun Samsung un yeni cikaracagi IFA 2014 Fuarinda tanittigi ama henuz piyasaya surulmemis olan en son akilli saati Gear S  den bahsetmek istiyorum.

Bildiginiz uzere giyilebilir akilli urunler son zamanlarda gittikce yayginlasip vitrinlerdeki yerlerini almaktadirlar. Fakat bu urunlerin nekadari bizlerin gercekten isine yarayip yaramadigi tartisilir.
Piyasada var olan bircok teknoloji devi, Google, Apple, LG, Sony vs., bu alana yonelmekte ve yatirimlarinin belli bir kismini da giyilebilir teknolojiler uzerine kanalize etmektedirler. Bu sirketlerin en buyuklerinden biri olan Guney Koreli Samsung teknoloji sirketi de bu alanin onemini fark etmis ve gelecegini gormus ki en son akilli saatini (Gear S) duyurdu. Cumleden de anlasildigi gibi aslinda bu Samsung un ilk akilli saati degil. Daha onceleri Gear, Gear Fit, Gear Neo, Gear 2 bu akilli saat serisinin ilkleriydi. Bu saatlerin ozelliklerini bahsetmeye kalkarsak sayfalarca tutabilir oyuzden burada bahsetmeyecegim. Ama butun bu akilli saatlerin en temel ortak ozelligi ise Bluetooth uzerinden sizin akilli saatinize bagantili olmasidir. Yani bir anlamda bu saatler telefonun kolesiydi.


Gear S i cazip yapan ise tabiri caiz ise kendi basina bir birey olmasidir.Yani telefonunuz olmadan bu saat ile arama yapabilir, mesaj yollayabilir, fotograf cekebilirsiniz. Kulaga hicte inandirici gelmiyor degilmi? Artik herkes birer James Bond...:) 

Saatin icerisinde sim kart yerlestirebileceginiz bir bolum mevcut. Boylece sebekeniz uzerinden arama yonlendirme ile arama yapilabiliyor.


Saatin dizayni diger Gear serisinde kullanilan kare seklinden farkli olarak bilege oturmasi icin kavisli bir hal almis. Bu aslinda onu daha sik gostermis ve kullanisli hale getirmistir.


Asagida genel olarak saatin teknik ozelliklerini maddeledim.

  • 2 inch Super Amoled ekran (360 x 480 pixel)
  • Wifi - 3G mobil uzerinden
  • Cift cekirdek 1GHZ
  • 4 GB depolama alani
  • 512 MB Ram
  • Bluetooth 4.1
  • Kizilotesi portu
  • IP67 sertifikali su ve toz gecirmemezlik
  • MicroUSB 2.0 girisi
  • UV isik sensoru, barometre, acceloremeter, gyro, proximitiy, kalp hizi olcum sensorleri
Yukaridaki ozelliklerin hepsi bir saat icin gayet guzel ama bu guzel seyin tek sikintisi daha onceki serilerde olmasina ragmen bir kamerasinin olmamasi. Bu da sanirim Samsung'un pazarlama teknigi.

Bence Gear S teknoloji ilerlemelerinde yeni bir cephe acti. Kolumuzdaki saatin ayni zamanda telefonunuz olmasini eminim bircogunuz hayal etmistir. Suan icin Samsung bunu basarmis gibi gozukuyor. Ileride 3-4 hatta 5 inch lik saatleri kolumuzda gorecek gibiyiz...:)

Ilgilenenler icin Samsung'un hazirladigi resmi tanitim videosunu asagidan izleyebilirler. 
IYI SEYIRLER...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder